Inwoners uiten zorgen over verkeersveiligheid

PvdA Drimmelen wil dat de gemeente Drimmelen meer samenwerkt met inwoners om hun straat veiliger te maken. Veel inwoners melden zich bij de fractie van PvdA Drimmelen met klachten over verkeersveiligheid in hun buurt. Over te hard rijden, foutparkeerders en andere onveilige situaties, maken onze inwoners zich zorgen.

(meer…)

Vragen PvdA Drimmelen aangenomen over zonnepaneelweides

Donderdag 13 september werd tijdens de raadsvergadering de zonnepaneelweides besproken. PvdA Drimmelen heeft ervoor gezorgd dat omwonenden betrokken worden bij het vergunningsproces en dat maatschappelijke betrokkenheid belangrijk is bij dit soort grootschalige projecten.

(meer…)

PvdA Drimmelen zorgt voor aandacht voor bocht van Gilslaan – Zuideindsestraat

Tijdens de opinieronde op 30 augustus was er veel aandacht voor de onveilige verkeerssituaties in de gemeente Drimmelen en het is PvdA Drimmelen gelukt om ook de bocht in de van Gilslaan – Zuideindsestraat hoger op de agenda te krijgen. Ook voor deze onveilige verkeerssituatie wordt naar alternatieven gekeken en doorgerekend. Een eerste stap om eindelijk iets aan de bocht te doen.

(meer…)

Grootschalige zonneparken in het buitengebied Made

Afgelopen maandagavond is eerste fractievergadering van PvdA Drimmelen na het zomerreces weer gestart, want as. donderdag staat om 19:30 tot 20:15 uur de eerste informatieronde in het Praathuis in het gemeentehuis in Made gepland. 

Op de agenda staat een presentatie over het opwekken van energie via zonnepanelen in het buitengebied van Made. Om grootschalige zonneparken in het buitengebied toe te kunnen staan, is vanuit provinciale regels een gemeentelijke visie verplicht. Het college licht de afwegingen in het beleidskader toe. PvdA Drimmelen is er natuurlijk bij om enkele kritische vragen te stellen. De informatierond is voor iedereen toegankelijk! Graag tot dan! Meer informatie over de agendapunten leest u hier.

Deel u mening met ons! 

Wij zijn ook benieuwd wat u als inwoner uit de gemeente Drimmelen hiervan vindt, dus laat van u horen! Neem vrijblijvend contact met ons.

WMO-enquête van PvdA Drimmelen schudt de gemeente wakker

In mei jl. is PvdA Drimmelen gestart met eigen WMO enquête om beter inzicht te krijgen in de ervaringen van de inwoners van de gemeente Drimmelen met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

(meer…)

PvdA Drimmelen maakt zich zorgen om buitenhaven Lage Zwaluwe

Deze week heeft PvdA Drimmelen vragen gesteld over de aanvraag omgevingsvergunning voor werkzaamheden buitenhaven Lage Zwaluwe.

(meer…)

Inwoners mogen niet meepraten over bestedingsoverschot 2017 in de gemeente Drimmelen

Voorstel PvdA Drimmelen weggestemd

Al eerder heeft financieel wethouder Bakker van de gemeente Drimmelen laten weten om 50 euro per gezin terug te gaan geven aan de inwoners in de gemeente Drimmelen. Hierop is PvdA Drimmelen door diverse inwoners aangesproken over andere bestedingen van het geld. PvdA Drimmelen heeft middels een wijzigingsvoorstel geprobeerd een stap op de plaats te maken. Eerst eens kijken waar er behoefte aan is bij onze inwoners. Helaas gingen de overige partijen niet mee met het wijzingsvoorstel.

(meer…)

Aandacht voor onze huishoudelijke hulpen

Niet omdat het kan, maar omdat het moet

Al enige jaren vecht PvdA Drimmelen voor onze huishoudelijke hulpen. Deze zeer gewaardeerde hulpen, zijn onmisbaar voor veel van onze inwoners. Onze Alfa-hulpen in de gemeente Drimmelen werken helaas middels een schijnconstructie zonder CAO en sociale arbeidsvoorwaarde. Hier komt in 2019 eindelijk verandering in.

(meer…)

PvdA Drimmelen start met eigen WMO enquête

PvdA Drimmelen wil beter inzicht in uw ervaringen met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Daarom zijn wij een enquête gestart. Diverse inwoners hebben de enquête al ingevuld, maar hoe meer inwoners hun mening laten horen, hoe beter.

(meer…)

Neem contact op

Heeft u vragen of heeft u hulp nodig? Laat hier een bericht achter. Wij nemen contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.