Door Hanneke de Bruijne op 30 maart 2016

Einde aan bergen plastic zakken in uw schuurtje

– Sinds vorig jaar worden de kartonnen drankverpakkingen bij het plastic afval ingeleverd. Destijds wilde PvdA Drimmelen al dat de frequentie voor het inzamelen van plastic en kartonnen verpakkingen werd verhoogd. En eindelijk is het zover. 

GEMEENTE DRIMMELEN GEEFT GEHOOR AAN OPROEP PVDA DRIMMELEN

“Je moet er een tijd om zeuren, maar dan krijg je eindelijk je zin.” Dit zei PvdA fractievoorzitter Hanneke de Bruijne tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag 24 maart 2016. Met ingang van juni 2016, wordt de ophaalfrequentie verdubbeld naar 1 maal per 2 weken. Dit betekent een einde aan de ophoping van vele zakken in schuurtjes en garages.

plastic_zakkenDe inwoners van de gemeente Drimmelen scheiden hun afval goed. Dit blijkt uit de afvalmonitor van 2015. Maar het kan altijd beter. Het is zelfs de bedoeling in de toekomst geen afval meer te hebben, maar het product te zien als nieuwe grondstoffen. Om dit te kunnen bereiken moet het afval nog beter gescheiden worden aangeboden. Maar dit moet dan wel voor onze inwoners te doen zijn. Daarom is PvdA Drimmelen blij dat de gemeente Drimmelen eindelijk heeft besloten om de plastic zakken met plastic en kartonnen drankverpakkingen vaker aan huis te komen ophalen.

Lees het bericht Frequent ophalen van afvalinzameling

Hanneke de Bruijne

Hanneke de Bruijne

Mijn naam is Hanneke de Bruijne-Quirijnen. Ik ben in 1969 geboren te Breda. Sinds 1994 woon ik met mijn man in Made. Samen hebben wij 2 kinderen. Ik heb biochemie gestudeerd en werk in een pathologie laboratorium als moleculair analist. Mijn drijfveer me te willen inzetten voor onze gemeente is er een uit idealisme. Samen

Meer over Hanneke de Bruijne