PvdA Drimmelen bezoekt zorgboerderij “De Poolse Dreef”

Door Peter van Gurp op 20 oktober 2016

Regelmatig bezoeken fractieleden van PvdA Drimmelen zorginstellingen in onze gemeente. Op 19 oktober brachten fractievoorzitter Hanneke de Bruijne en fractielid Peter van Gurp een bezoek aan zorgboerderij “De Poolse Dreef” in Terheijden en spraken daar met cliënten en vrijwilligers. 

ZORGBELEID GEMEENTE DRIMMELEN

“De Poolse Dreef” is een zorgboerderij voor dagbesteding voor ouderen die werkt onder Surplus. Met behulp van vele vrijwilligers worden gezellige activiteiten gedaan. Nu de zorgtaken zijn belegd bij de gemeente was de PvdA Drimmelen benieuwd hoe het zorgbeleid in de praktijk werkt en waar men zoal tegenaan loopt. Bij zorgboerderij “De Poolse Dreef” komen cliënten uit Drimmelen, maar ook uit het dichtbijgelegen Breda. Verschillende gemeenten, dus ook verschil in uitvoering van zorgbeleid. Reden voor de PvdA Drimmelen om binnenkort vragen aan het college te gaan stellen.

bezoek_poolsedreef

Fractievoorzitter Hanneke de Bruijne in gesprek met medewerkers, vrijwilligers en cliënten.

De zorgboerderij staat midden in de polders van Terheijden, een rustig agrarisch gebied maar met goede verbindingen met de overige dorpen uit de gemeente Drimmelen en met Breda Noord. Zorgboerderij “De Poolse Dreef” biedt activiteiten in twee verschillende vormen van dagbesteding aan. Wij gingen in gesprek met deskundige medewerkers, enthousiaste vrijwilligers en de cliënten. Met de nodige vragen, leuke gesprekken en een rondleiding door de eigen groentetuin sloten wij ons geslaagde bezoek af. Meer informatie over zorgboerderij “De Poolse Dreef”, klik hier.

Eerdere bezoeken: 

Wilt u dat wij een keer bij uw instelling, vereniging of activiteit langskomen neem dan contact op met PvdA Drimmelen of breng een bezoek aan onze fractie. Dit kan elke dinsdag vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis.

Bekijk hier meer foto’s van het bezoek

Peter van Gurp

Peter van Gurp

Mijn naam is Peter van Gurp. Ik ben geboren en getogen in deze gemeente en werkzaam bij Waterschap Brabantse Delta als adviseur onderhoud. Samen met mijn vrouw en drie kinderen ben ik woonachtig in Made. Naast mijn politieke bezigheden ben ik vaak te vinden bij V.V. Madese Boys waar mijn kinderen voetballen en ik zelf

Meer over Peter van Gurp