Door Hanneke de Bruijne op 12 oktober 2015

PvdA Drimmelen blijft strijden voor startersbeurs

Sinds dit jaar is de gemeente Drimmelen, op initiatief van PvdA Drimmelen, aangesloten bij de startersbeurs. Een startersbeurs biedt jongeren de kans werkervaring op te doen, om zo meer kans te maken op de arbeidsmarkt. Door slechte invoering heeft de startersbeurs geen kans van slagen gehad.

De invoering van de startersbeurs heeft echter zeer te wensen over gelaten. Zo is de beloofde integratie met het arbeidsmeldpunt niet gerealiseerd. Op de website van de gemeente is niets te vinden over de startersbeurs, en ook op de website startersbeurs.nu staat Drimmelen niet bij de aangesloten gemeente. Bovendien blijken werkgevers in Drimmelen niet op de hoogte te zijn van de invoering van de startersbeurs. PvdA fractievoorzitter Hanneke de Bruijne heeft tijdens de raadsvergadering van 8 oktober hier stevige kritiek op geleverd. Dit is een gemiste kans voor de jongeren in de gemeente Drimmelen.

Meesterbeurs 
meesterbeursHet college vindt de startersbeurs mislukt en wil in gaan zetten op de Meesterbeurs. Deze Meesterbeurs is er speciaal voor de oudere werkzoekende. Een prima aanvulling op het arbeidsmeldpunt aldus de Bruijne, maar kansloos als deze net zo halfbakken wordt ingevoerd als de starterbeurs.
PvdA Drimmelen zal blijven strijden voor een goede invoering van de startersbeurs in Drimmelen om de kans op arbeid voor jongeren te vergroten. Tevens is de Meesterbeurs een prima aanvulling in het aanbod van de gemeente. Met beide beurzen wil PvdA Drimmelen zowel jongeren als ouderen betere kansen op de arbeidsmarkt bieden.

Kijk voor meer informatie over de starterbeurs op www.startersbeurs.nu
Informatie over de Meesterbeurs is te vinden op www.meesterbeurs.nu

Hanneke de Bruijne

Hanneke de Bruijne

Mijn naam is Hanneke de Bruijne-Quirijnen. Ik ben in 1969 geboren te Breda. Sinds 1994 woon ik met mijn man in Made. Samen hebben wij 2 kinderen. Ik heb biochemie gestudeerd en werk in een pathologie laboratorium als moleculair analist. Mijn drijfveer me te willen inzetten voor onze gemeente is er een uit idealisme. Samen

Meer over Hanneke de Bruijne