22 december 2016

PvdA Drimmelen en CAB zetten zich in voor eerlijke procedure

Voorlopig zijn de bushaltes aan de Zeggelaan ter hoogte van de Klaverbeemd en de Ganzenweel gered. Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag 8 december stemde de hele gemeenteraad voor de motie van PvdA Drimmelen en Combinatie Algemeen Belang om de procedure voor de bushaltes opnieuw op te starten.

Bushaltes Zeggelaan Terheijden krijgen nieuwe kans

Eerder had het college besloten deze bushaltes naar aanleiding van diverse bezwaren door omwonende te laten vervallen. Een vreemd besluit volgens PvdA Drimmelen, omdat de bezwaarmakers bij de bezwaarcommissie ongelijk hadden gekregen. De opdracht van de commissie aan het college om het besluit tot plaatsen van de bushalte richting de bezwaarmakers beter te onderbouwen, werd door het college omgekeerd uitgevoerd. De wethouder heeft gezocht naar redenen om de bushaltes te kunnen laten vervallen. Dit stuitte op grote bezwaren van andere omwonende in Terheijden. Zij waren heel blij met de bushaltes vlakbij huis. Maar door gebrek aan communicatie met deze inwoners, stond alleen een gang naar de rechter inclusief bijbehorende kosten, open om hun ongenoegen te laten blijken.

SAMEN WERKT BETER!

PvdA Drimmelen heeft hier samen met CAB een stokje voor gestoken. Middels een motie in de raadsvergadering van donderdag 8 december j.l. heeft het college de opdracht gekregen de procedure voor plaatsing van de bushaltes opnieuw te beginnen. Tevens kreeg het college de opdracht zowel de voor – als de tegenstanders van bushaltes te horen alvorens een nieuw besluit te nemen.