Door Hanneke de Bruijne op 7 oktober 2017

PvdA Drimmelen enthousiast over nieuwe plannen voor de kerk

Afgelopen tijd hebben veel inwoners uit de gemeente Drimmelen meegedacht over de invulling van het centrum van Made. Een breed gedragen voorstel is om de kerk in Made om te bouwen naar hét dorpshart van Made. PvdA Drimmelen heeft ingestemd met een onderzoek naar de mogelijkheden.

Nieuw sociaal cultureel centrum Made

Hierbij heeft PvdA Drimmelen het college een aantal voorwaarde meegegeven; Inwoners en toekomstige gebruikers moeten tijdens de planvorming blijven meepraten en meedenken over de invulling van de kerk en het gebied eromheen. Alleen dan kan dit ambitieuze project een succes worden. Het nieuw sociaal cultureel onderkomen in de kerk, moet betaalbaar zijn en blijven voor verenigingen en inwoners. Dus geen hoge huren. De ontwikkelingen voor de Mayboom (huidige culturele centrum) moet vooraf duidelijk zijn. We zitten niet te wachten op een groot vervallen gebouw of braakliggend terrein naast een mooi verbouwde kerk. De kapel in de Mayboom, moet blijven bestaan, er zijn al genoeg mooie beeldbepalende gebouwen in Made gesloopt.

 

Realistisch én betaalbaar 

De inrichting van de omgeving, met de dorpstuin, Gaymanplantsoen en het molenplein moet aansluiten bij de plannen voor de kerk. PvdA Drimmelen gaat voor een realistisch betaalbaar plan. Het ombouwen of slopen van de Mayboom, moet voor de gemeente financieel neutraal verlopen. Ook dit is gemeenschapsgeld, en daar gaan we verantwoord mee om.

 

PVDA DRIMMELEN: AANDACHT VOOR ELKAAR

Kijk op onze website of volg ons op onze facebookpagina of denk en doe met ons mee.

 

Andere gerelateerde berichten:

Gebruikers moeten meepraten over verbouw kerk tot dorpshart Made (BN De Stem)

Ontwikkelingen sociaal-cultureel dorpshart Made (gemeente Drimmelen)

Hanneke de Bruijne

Hanneke de Bruijne

Mijn naam is Hanneke de Bruijne-Quirijnen. Ik ben in 1969 geboren te Breda. Sinds 1994 woon ik met mijn man in Made. Samen hebben wij 2 kinderen. Ik heb biochemie gestudeerd en werk in een pathologie laboratorium als moleculair analist. Mijn drijfveer me te willen inzetten voor onze gemeente is er een uit idealisme. Samen

Meer over Hanneke de Bruijne