Door Peter van Gurp op 6 juni 2016

PvdA Drimmelen op bezoek bij dagbesteding Klavertje 4

Op woensdagmiddag 1 juni brachten de fractieleden Hanneke de Bruijne en Peter van Gurp een bezoek aan Klavertje 4. De dagbesteding is kleinschalig en gericht op cliënten vanaf 16 jaar. We werden welkom geheten door de initiatiefnemers Renske en Michael en de aanwezige cliënten.

 

Persoonsgebonden budget (PGB)

Aan tafel met dagbesteding Klavertje 4

In gesprek met medewerkers, vrijwilligers en cliënten van dagbesteding Klavertje 4

Ongeveer een jaar geleden kwamen wij in contact met Renske Couwenberg die op zoek was naar een locatie voor een dagbesteding in deze regio. Het bleef gelukkig niet bij plannen maken, een geschikt pand werd gevonden en in het najaar van 2015 opende Klavertje 4 haar deuren aan de Nieuwstraat in Made. Hoog tijd dus voor de PvdA Drimmelen om een kijkje te gaan nemen.
PvdA Drimmelen is blij met de initiatieven zoals Klavertje 4, omdat inwoners van Drimmelen die gebruik willen maken van dagbesteding nu geen verre reizen hoeven te maken. Cliënten kunnen het PGB hiervoor inzetten en met de gemeente Drimmelen en andere omliggende gemeenten zijn afspraken gemaakt over zorg in natura. Als u door ziekte, handicap of ouderdom zorg nodig heeft, kunt u in aanmerking komen voor een persoonsgebonden budget (PGB). Ook als u hulp bij het huishouden nodig heeft, kunt u aanspraak maken op een PGB. Met dit budget koopt u zelf zorg in. Bezoek de website over PGBPvdA Drimmelen kan dus alleen maar tevreden zijn met dit initiatief en en kan terugkijken op een gezellig bezoek. Hopelijk loopt u, wanneer u bijvoorbeeld boodschappen doet in het centrum van Made een keertje binnen om kennis te maken met Klavertje 4.

Eerdere bezoeken: 

Wilt u dat wij een keer bij uw instelling, vereniging of activiteit langskomen neem dan contact op met PvdA Drimmelen of breng een bezoek aan onze fractie. Dit kan elke dinsdag vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis.

 

Peter van Gurp

Peter van Gurp

Mijn naam is Peter van Gurp. Ik ben geboren en getogen in deze gemeente en werkzaam bij Waterschap Brabantse Delta als adviseur onderhoud. Samen met mijn vrouw en drie kinderen ben ik woonachtig in Made. Naast mijn politieke bezigheden ben ik vaak te vinden bij V.V. Madese Boys waar mijn kinderen voetballen en ik zelf

Meer over Peter van Gurp