Door Peter van Gurp op 20 juli 2016

PvdA Drimmelen wil een veilig centrum Made

– Tijdens de opinievergadering van 14 juli jl. is het centrumplan Made besproken en PvdA Drimmelen is positief gestemd, maar zij zijn vooral voorstander van het handhaven van de stoplichten bij de kruising. Simpelweg omdat de door het college voorgestelde rotonde niet past en onveilig is voor fietsers en voetgangers.

Peter van Gurp, burgerraadslid van PvdA Drimmelen, is blij dat er nu eindelijk een plan ligt waarbij de input van alle belanghebbenden is meegenomen. Een plan met toekomst mits alle voorstellen worden uitgevoerd. Een compacter centrum voor Made waarbij de voorgestelde veranderingen vooral in de Marktstraat, Molenplein, Raadhuisplein en Kerkstraat plaatsvinden. Zoals gezegd mooie plannen, maar door het college is hiervoor de komende jaren nog geen budget gereserveerd. De vraag is dus wanneer er met de uitvoering begonnen kan worden en wat gaan we uiteindelijk terug zien van al deze mooie plannen. De fractie van PvdA Drimmelen is blij met de toezegging van de wethouder om meer aandacht te hebben voor de toegankelijkheid van mindervaliden en duurzaamheid.

PvdA Drimmelen wil een veilig centrum Made

centrumplanHet grootste discussiepunt van de avond was de kruising waar nu nog stoplichten staan. Het college stelt in het centrumplan voor hier een rotonde van de maken en kwam dan ook met een waslijst aan pluspunten voor deze rotonde. De gelijkvloerse rotonde die het college hier wil neerleggen is gevaarlijk voor deze laatste groep weggebruikers. In het onderzoeksrapport van het college staat dat de voorgestelde rotonde niet aan de normen voldoet, met andere woorden: hij is te klein! PvdA Drimmelen is bang voor gevaarlijke situaties met o.a. vrachtverkeer, maar wat te denken van drukte door sluipverkeer van de A16/A59. Terecht ook dat inspreker Dhr. van Dongen van café Hof van Holland de zorg uitsprak over razende auto’s vlak langs zijn terras. PvdA Drimmelen is echter duidelijk, het grootste pluspunt, namelijk veiligheid voor fietsers en voetgangers pleit voor het vervangen van de huidige stoplichten.

 

Op 12 september a.s. zal bovengenoemd centrumplan worden besproken in de gemeenteraad. Lees hier meer informatie over het centrumplan Made. Wilt u een keer meepraten met de PvdA Drimmelen kom dan een keer langs op dinsdagavond 20.00 uur in het gemeentehuis of volg ons via onze Facebookpagina.

Peter van Gurp

Peter van Gurp

Mijn naam is Peter van Gurp. Ik ben geboren en getogen in deze gemeente en werkzaam bij Waterschap Brabantse Delta als adviseur onderhoud. Samen met mijn vrouw en drie kinderen ben ik woonachtig in Made. Naast mijn politieke bezigheden ben ik vaak te vinden bij V.V. Madese Boys waar mijn kinderen voetballen en ik zelf

Meer over Peter van Gurp