Door op 13 juni 2015

PvdA Drimmelen wil garantie dat Dongemond College in Made blijft

Voor de verkiezingen van 2014 was er een meerderheid voor nieuwbouw van het Dongemond College. Na de verkiezingen was die meerderheid er feitelijk nog steeds, maar door de grote draai van Lijst Harry Bakker ging het feest niet door. 

> Voor de PvdA Drimmelen zijn er op dit dossier twee pijlers: namelijk behoud van het Dongemond College in Made en financieel degelijk beleid voeren. De reden dat de PvdA Drimmelen van begin af aan voor renovatie heeft gepleit, komt doordat nieuwbouw op dit moment financieel niet haalbaar is. Door nu te gaan sparen moet dat op termijn, liefst zo snel mogelijk, wel het geval zijn.

Over het behoud van het Dongemond College in Made, maakt de PvdA Drimmelen zich zorgen. Arjen van Drunen (burgerraadslid PvdA Drimmelen): ’’Wordt het voor het Dongemond College niet veel makkelijker om bij renovatie voor 15 jaar in plaats van renovatie voor 10 jaar te zeggen: tabee ermee, we vertrekken uit Made en gaan alleen in Raamsdonksveer verder?’’ De PvdA Drimmelen acht de kans namelijk zeer aanwezig dat binnen nu en 15 jaar de gelden voor de huisvestingsplicht van het voortgezet onderwijs worden door-gedecentraliseerd. Door nu te kiezen voor renovatie voor 15 jaar en geen toezeggingen van het Dongemond College te hebben over een langer verblijf in Made geeft de raad meer dan bij renovatie voor 10 jaar haar sturingsmiddelen uit handen.

Voor de PvdA Drimmelen zijn er dan ook twee opties: renoveren voor 15 jaar, waarbij in het besluit wordt opgenomen dat het Dongemond College ook na die 15 jaar in Made blijft of renoveren voor 10 jaar waarbij we gewoon €700.000 investeren om zodoende de asbest in de school te kunnen verwijderen en de school onderwijskundig te verbeteren.