Door Peter van Gurp op 10 oktober 2015

Spelen en dus bewegen is belangrijk voor onze kinderen.

“PvdA Drimmelen gaat voor een eerlijke verdeling van speelplaatsen en trapveldjes per kern” 

In de opinievergadering van donderdag 24 september is er gesproken over de speelplaatsen voor de kinderen in de gemeente Drimmelen. Spelen en dus bewegen is belangrijk voor onze kinderen. PvdA Drimmelen stelt voor een eerlijke verdeling van speelplaatsen en trapveldjes per kern waarbij goede, veilige en duurzame speelplaatsen in de gemeente Drimmelen van uiteraard belang zijn.

TRAPVELDJES MET VEEL KUILEN EN HOBBELS MET HIER EN DAAR EEN GRASSPRIET
Goede en veilig ingerichte speelplaatsen binnen onze gemeente zijn voor de kinderen een prima alternatief voor de tablet en de spelcomputer. Wanneer we kijken naar het huidige aantal aan speelplekken dan valt PvdA Drimmelen het op dat lang niet alle speelplekken evenveel in trek zijn. Peter van Gurp, burgerlid van PvdA Drimmelen gaf aan dat het niet eenvoudig is om de juiste keuzes te maken. PvdA Drimmelen is van mening dat er goed gekeken dient te worden of er wel nieuwe speelplekken moeten worden gecreëerd en belangrijker nog, de huidige dienen goed te worden onderhouden, zodat ze aantrekkelijk blijven voor de kinderen om er te spelen.

DE VERDELING VAN SPEELGELEGENHEDEN PER KERN
Ook ziet PvdA Drimmelen dat een aantal kernen minder bedeeld zijn. Als de gemeente Drimmelen dan toch zoveel geld wilt uitgeven aan Cruijff courts dan vindt PvdA Drimmelen dat deze juist in bijvoorbeeld Wagenberg zouden moeten komen. Maar wat PvdA Drimmelen betreft beginnen we met het opknappen van de huidige speelgelegenheden. Ook zijn er nog andere mogelijkheden zoals sponsoring of adopteren van de speelplaatsen of trapveldjes zoals dat ook met onze rotondes en zandbakken is gebeurd. PvdA Drimmelen vindt het bedrag van 180.000 voor 3 Cruijf courts in deze tijd eigenlijk belachelijk veel geld waar je volgens ons een hoop andere nuttige dingen mee kunt doen.

PvdA Drimmelen wil de juiste keuzes maken om extra te investeren in speeltuinen en trapveldjes, want bewegen is gezond en buitenspelen met andere kinderen bevorderd de sociale contacten. Prima dus.

WILT U MEEDENKEN MET PVDA DRIMMELEN?
De fractie vergadert iedere week op dinsdagavond om 20.00 uur op het gemeentehuis van Drimmelen. Loop gewoon een keer binnen, of neem verblijvend contact op!

Peter van Gurp

Peter van Gurp

Mijn naam is Peter van Gurp. Ik ben geboren en getogen in deze gemeente en werkzaam bij Waterschap Brabantse Delta als adviseur onderhoud. Samen met mijn vrouw en drie kinderen ben ik woonachtig in Made. Naast mijn politieke bezigheden ben ik vaak te vinden bij V.V. Madese Boys waar mijn kinderen voetballen en ik zelf

Meer over Peter van Gurp