Voorzitter/burgerlid

Jan den Hoed

Mijn naam is Jan den Hoed en ik ben geboren in 1962 in Vlissingen. Mijn jeugd tot mijn 15e doorgebracht in Tiel en daarna in Nieuw-Lekkerland. Na mijn trouwen ben ik gaan wonen in Papendrecht, waar mijn 3 kinderen zijn opgegroeid. Sinds 2014 kan je mij en mijn vrouw in Lage Zwaluwe tegenkomen. Mijn werkzaamheden zijn in Rotterdam, waar ik werk voor de rederij Hapag-Lloyd.

Dit jaar sta ik voor het eerst op de kandidatenlijst van PvdA Drimmelen. Belangrijk vind ik dat we in Drimmelen een richting willen nemen waar we met elkaar rekening houden in plaats van alleen het eigen belang voorop te stellen. Met onderling vertrouwen kunnen we bouwen aan een veilige samenleving met een nog betere zorg, betere kansen op vast werk en respect voor iedereen.

Over mijn eigen keuze voor de Pvda  kan ik als volgt vermelden. De PvdA heeft bewezen en ervoor gezorgd dat er veel goede sociale voorzieningen zijn gekomen in Nederland. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de AOW. Deze is onder leiding van Willem Drees van de PvdA tot stand gekomen. En wat deed dat pijn, die uitslag van de landelijke verkiezing op 15 maart 2017. De PvdA ging van 38 zetels naar 9 zetels. Zo laag was het nog nooit geweest. En deze uitslag voelde voor mij zo onterecht. De PvdA die sinds haar oprichting opkomt voor een fatsoenlijk bestaan voor iedereen. Wat is er toch gebeurd? Vindt men het niet meer belangrijk om sociaal met elkaar om te gaan? Wat vindt men tegenwoordig van uitgangspunten zoals rechtvaardigheid, ondersteuning geven aan de zwakkeren, het bieden van gelijke kansen in werk en een samenleving waar het eerlijk willen delen belangrijk is? Voor mij waren dat altijd logische redenen om PvdA te stemmen.

Dit alles was genoeg reden voor mij om na de verkiezingen in maart 2017 lid te worden. Hoe ik er invulling aan zou gaan geven wist ik toen nog niet. Inmiddels ben ik burgerlid van de PvdA in de Gemeente Drimmelen. En met de andere PvdA fractieleden vind ik het fijn om te kunnen bespreken hoe we met elkaar een zo best mogelijk fatsoenlijk bestaan voor alle inwoners van de Gemeente Drimmelen kunnen realiseren. Aandacht voor elkaar is daarom ook ons motto.