Kandidaat No.6

Leo Krischer

Mijn naam is Leo Krischer. Ik ben geboren in Rotterdam in 1946 en in 1954 met mijn ouders verhuisd naar Breda en naar de Rijks HBS gegaan. Ik ben getrouwd met Els in 1971 en wonen sinds 1975 in Terheijden en inmiddels hebben we 2 zoons, die al lang uit huis zijn.

Na mijn HBS-opleiding heb ik in deeltijd de diploma’s MBO-Sociale Dienstverlening en HBO-Maatschappelijk werk behaald bij wat nu Fontys Hogeschool heet. Van 1974 tot 2005 heb ik gewerkt bij de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Gemeente Rotterdam.

Inmiddels ben ik al sinds 1977 lid van de Partij van de Arbeid en in Terheijden lid van de gemeenteraad van 1988 tot 1998 en na de herindeling nog 7 jaar in de Gemeente Drimmelen in de Raad. Ook ben ik actief in het bestuur van PvdA Drimmelen en nu nog actief in de fractievergadering. Tijdens campagnedagen ben ik een enthousiaste campagnevoerder die zich inzet voor een meer socialere gemeente Drimmelen. Ik onderschrijf onze opdracht in de gemeentepolitiek waar we strijden voor een Drimmelen waarin plaats is voor iedereen en waaraan ook iedereen bijdraagt en waarin we niemand uitsluiten.

Ik heb een ding, wat de meeste andere niet hebben: tijd. Sinds 2005 ben ik namelijk met pensioen en kan ik ook overdag bezig zijn met de Partij van de Arbeid in onze mooie Gemeente Drimmelen. Bij dat vrijwilligerswerk maak ik gebruik van de vele contacten met mensen op allerlei platforms binnen de Partij en daarbuiten, die ik in de loop der jaren heb opgebouwd.

Ik hoop binnenkort kennis met je te maken, tot ziens.